Vilafreser – Golfo de Rosas – La Gola playa – Vilafreser

Catalonia medieval

12-16 Feb, 4-8 Mar, 15-19 Apr, 29 Apr-3 May, 27-31 May, 17-21 June, 2-6 Sep, 23-27 Sep, 28 Oct-1 Nov

Catalonia medieval

“Una exquisida degustació: dues platges en només 3 dies!”

“5 dies / 4 nits – 4/6 hores x 3 dies a cavall”

Et proposem desconnectar tres dies per explorar el sempre canviant paisatge de Catalunya i la Costa Brava, amb els seus pobles medievals, castells, abadies i esglésies plenes d’història. Aquest cap de setmana és un equilibri entre muntar a cavall, el descobriment de nous paisatges i la relaxació. Can Grau, situat al cor de la Costa Brava, a uns 20 km de litoral, està ben ocult a mirades curioses, al mig de la natura.

DIA 1 BENVINGUTS A CAN GRAU

Arribeu a Can Grau, una casa de turisme rural amb centre hípic situada a escassos quilòmetres de la reserva natural de les illes Medes. El lloc ideal per a vacances a cavall, i una manera original de descobrir aquesta regió. Després del sopar explicarem el programa de la setmana, mentres assaborim un dels vins locals, amb molt de cos. Parlarem de les característiques dels nostres cavalls creuats d’espanyol ó anglès i àrab. Tindrem l’oportunitat d’una xerrada individual per intentar trobar el cavall ideal per a cada genet.

DIA 2 SEGUINT EL RIU TER. EL MONTGRÍ. LA GOLA

Avui és un dia agradable per cavalcar. Tot el recorregut travessa un paisatge que combina els camps de cultiu, que tallen sinuosament a les clarianes de bosc de pollancres a la vora del riu Ter, amb petits assentaments humans dispersos, integrats en el territori. Cavalquem a través del camp mosaic, realitzant uns excel·lents galops. Gaudim d’un dinar en un recés de riu en una arbreda, prop de la bonica població de Verges, refresc de benvinguda per a nosaltres i per als cavalls. Després muntem per a la segona part del dia d’avui, un passeig tranquil seguint el camí que ens porta a Torroella de Montgrí, per després seguir de nou el riu fins a arribar al mar. Cavalcant a través dels espais naturals de la Gola del Ter, la Platera o el Ter Vell podreu apreciar d’un excel·lent paisatge en aquesta primera platja de la ruta. A la platja de la Fonollera, el riu forma una llacuna i entra totalment al mar, davant de les Illes Medes. Just a la desembocadura del riu Ter.

DIA 3 TORROELLA, EL MONTGRI, SANT MARTI D’EMPURIES.

Desfem el camí d’ahir, vorejant el riu Ter fins a Torroella, on el creuem, per després seguir endinsant-nos al Massís del Montgrí, amb el seu imponent castell dominant la vall. A la pineda superior farem el pícnic del dia amb unes vistes immillorables. Després baixarem suaument fins a l’Escala passant per davant de l’Hotel Masia, antic molí on dormirem avui, fins a Sant Martí d’Empuries, elevat en un turó on podrem observar l’antic moll grec.

DIA 4 LA SEGONA PLATJA. LLAC DE VALVERALLA. SANT MORI. LLAMPAIES.

Trotem els nostres cavalls un kilòmetre fins a la sorra. Tenim la llarga corba del golf de Roses davant, vuit quilòmetres de sorra daurada. Aquí, a la sorra mullada, gaudim d’uns galops i trots excitants. Després de la cavalcada a la platja, anem una altra vegada terra endins, seguint el riu Fluvià, passant una reserva d’aus on podem veure esbarts d’ocells migratoris. Cafè a Sant Pere Pescador. El terreny és pla, amb moltes plantacions de pomes, peres, préssecs i arrossars. Avui el pas és alegre. A l’hora de dinar arribem al llac de Valveralla, on mullarem les potes dels cavalls per treure’ls la sal i farem un copiós pícnic. A la tarda seguirem muntats pel que és una combinació il·limitada de senders i pistes forestals per explorar. A cada instant se’ns apareix un altre bell poble, castell, església, arcs, túnel, antigues portes de fusta amb baldes de ferro forjat, la bellesa de la pedra del passat. A la tarda, arribem a Can Grau- punt de partida i arribada de la nostra aventura.

DIA 5 ADÉU AMICS

Esmorzar i sortida… ¡i esperem veure’ns de nou! I perquè no en la Ruta dels Contrabandistes?

Allotjament

Masia Can Grau www.masiacangrau.com 
Hotel La Gola www.hostallagola.com
Hotel el Molí de l’Escala – www.molidelescala.com