Sóc en Josep Ramon Casas, propietari de Catalonia Horse Trails, empresa de rutes a cavall pel meu país, Catalunya, del qual estic profundament enamorat.
Des que vaig decidir donar continuïtat a Can Jou – Catalonia Trails al juny de l’any 2012, s’ha pogut atendre més de 1200 clients de tot el món, amb un alt grau de satisfacció per la seva part, el que m’empeny a seguir endavant i a contribuir a millorar el nostre producte, més si és possible, realitzant nombrosos canvis positius i ben reflexionats en aquests últims anys.

Sobre nosaltres

La meva experiència en el món eqüestre ve de l’any 1986, i des de llavors he recorregut més de 80.000 km a cavall, per Europa i el Nord d’Àfrica, en travessies i competint en proves de llarga distància (raids), havent participat cavalls preparats per mi en diversos campionats d’Europa i del Món amb excel·lents resultats. En l’àmbit del turisme eqüestre, des de l’any 2003, he fundat i inaugurat centres a Camprodon i a Sant Fruitós de Bages, centre oficial homologat per a la formació de futurs guies de turisme eqüestre. I últimament a l’Empordà, amb la compra de la Masia de Can Grau de Vilafreser.

Les rutes de Catalonia Horse Trails tenen com a base logística principal en l’actualitat Can Grau a l’Empordà, és un centre de referència eqüestre internacional. I com a centre logístic i d’entrenament de cavalls, el nostre club Hípic Sant Fruitós de Bages, prop de Barcelona, ​​on disposem de més de 40 cavalls aptes per al treball.

El nostre apassionant programa, consta de 8 rutes diferents, en les que us portarem a les parts més boniques de la Catalunya Gironina, les comarques de l’Alt i baix Empordà i la Costa Brava, la Garrotxa i el Ripollès. Una immersió en una naturalesa de contrastos i de gran bellesa, sempre diferent en cada època de l’any i que gaudeix d’un clima excepcional; però també a la comarca del ‘Berguedà, a 80 km de Barcelona, ​​coneguda per la seva “muntanya màgica”, el Pedraforca.

Oferim vuit rutes temàtiques de gran recorregut per a genets experts. Tres rutes especials exclusives, quatre rutes a la platja, dues de muntanya i un “Long Weekend”, de tres dies, per fer una profitosa i fugaç escapada. Cada ruta està dissenyada i escollida per al gaudi a cavall per paratges cada dia diferents, en un ambient segur i relaxat. No hi ha dos dies iguals, ni de paisatge ni de ritme. D’altra banda, els hotels i cases rurals escollits es caracteritzen pel seu encant i l’equip humà al nostre servei és professional i de tracte impecable. Llocs de descans, olors, sensacions i paisatges de somni per gaudir de les vostres vacances amb tota tranquil·litat i confiança.
Les nostres prioritats més destacades es poden resumir en tres punts:
La seguretat: la nostra primera prioritat és la seguretat en tots els nostres moviments.
El professionalisme: el pilar en què ens recolzem és la nostra experiència, més de divuit anys exercint de professionals en turisme eqüestre.
Passió i afició, convertides en el nostre treball: “Ens agrada el que fem i estem molt feliços de compartir la nostra passió amb vostè.”
Benvinguts a Catalonia Horse Trails!

EL NOSTRE EQUIP

Ramon

Nascut a Barcelona, ​​Josep Ramon Casas va entrar al món del cavall fa més de 35 anys, i més concretament dins la disciplina del Raid. President del Club Hípic Sant Fruitós de Bages, va crear l’any 1990, el centre l’Hípic Sant Fruitós de Bages, com a escola d’equitació i centre d’entrenament de cavalls i genets de competició. En la mateixa línia, l’any 2002, va inaugurar un segon centre al Pirineu català, l’Hípic Llanars-Camprodon, completant les instal·lacions amb un hotel i un bar/restaurant aptes per a l’organització de colònies, rutes i estades eqüestres en un entorn privilegiat. . Sota la marca HIPÍC HOTEL, aquest centre esdevé ràpidament un referent en l’àmbit del turisme català, però també per a molts altres hípics i genets de tot el territori nacional i internacional, que hi troben un servei adaptat a les seves estades i activitats a cavall. A partir del 2009, va decidir especialitzar-se en turisme eqüestre. Fruit d’aquest canvi d’orientació és l’adhesió al programa Itinerània, la xarxa de rutes i senders del Ripollés, la Garrotxa i l’Alt Empordà, així com la ruta dels 3mons, que uneix els tres parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt. i Obac i Montserrat. Crea i inaugura les rutes en diligències, a partir d’un projecte francocatalà per a la recuperació de la tracció animal en l’àmbit del turisme, es recupera la ruta de la Transhumància, portant un ramat de 200 vaques a cavall entre l’Alt Empordà i la Vall de Camprodon, i també passa a liderar el programa Equustur del Valles del Montcau. És membre de la Federació Catalana d’Equitació, integrada a la Comissió de Turisme Eqüestre.

Anne

ANNE IMBERT – Contacte / reserves / logística
De nacionalitat francesa i arquitecta, és una apassionada de la naturalesa i de la botànica, i la seva afició pels cavalls es remunta a la seva infància. La seva àmplia trajectòria en gestions de projectes internacionals complexos és la garantia d’aportacions constants en millores qualitatives per Catalonia Horse Trails. Parla francès, català, castellà i anglès i està a càrrec de les gestions relatives a reserves, màrqueting, imatge i atenció al client, així com el control i organització de la casa rural Masia Can Grau. El seu entusiasme comunicatiu és el reflex de la seva experiència personal fent rutes a cavall per tot Catalunya, tant com a genet que com a equip de suport logístic.

Lluis

LLUIS VILARES – Guia eqüestre
Lluis és el nostre guia català, i és la persona amb més antiguitat i experiència de rutes a cavall de Catalonia Horse Trails. Va treballar i va aprendre tot sobre els cavalls i les rutes eqüestres amb el fundador de Can Jou, Mick Peters a Sant Jaume de Llierca. Posseeix el títol d’instructor eqüestre impartit per María Ángeles Bravo com a professora a la granja escola de Manas de la Hoz a Liendo, Cantàbria. Té més de setze anys d’experiència com a guia amb Catalonia Horse Trails portant grups de genets internacionals, a les muntanyes, les platges i les praderies de Catalunya. Parla perfectament català, castellà, anglès i domina el francès. És un enamorat del seu país i pot explicar multitud d’històries sobre els cavalls, la cultura local i la natura. Coneix tots els secrets de les rutes i podreu gaudir de la seva agradable companyia principalment en les rutes de muntanya i pels preciosos paisatges de l’Empordà.

Anabel

ANABEL MARTIN – Guia eqüestre – Responsable escola d’equitació.
L’any 2002, s’introdueix en el món professional del ‘cavall, a partir del seu interès per la doma natural a través d’un curs amb Patt Parelli de Colorado i Robert Miller de Califòrnia. Seguidament realitza el curs de dos anys d’”Expert en cura i maneig del ‘cavall”, impartit per l’Escola de Capacitació Agrària Eqüestre de la Generalitat de Catalunya.  El 2004, obté el “Certificat de A.B.R.S. Association of British Riding Schools Certificate” i el 2007 el títol de “Formation Attelage” al centre eqüestre francès de Camp de Loste a Montesquieu de les Alberes. Durant els últims anys, realitza el curs de Tècnic Esportiu en Hípica de nivell I, impartit per l’Escola de capacitació Agrària Eqüestre i segueix en 2011 amb el de tècnic esportiu Equitació de nivell II en les disciplines d’orientació, resistència i turisme eqüestre. És la responsable de l’Hípic de Sant Fruitós de Bages des de l’any 2007, tant per a l’escola d’equitació com per a les excursions en exterior, el trec i la cura dels cavalls. Va aprovar el curs en Benestar animal i disposa del carnet de socorrista i de l’ús del DEA de la Creu Roja. És Examinadora de Galops, títol reconegut per la Federació Espanyola d’Hípica per a l’obtenció dels nivells oficials d’equitació. Anabel parla perfectament català i castellà, i també anglès i alemany a un nivell bàsic. Imparteix classes al nostre centre per a l’escola Joviat i l’Institut Quercus en els Cursos de formació professional de turisme eqüestre.

Lucie

LUCIE KORYTAKOVA – Guia eqüestre.
Va néixer a la República Txeca i és una gran amant dels cavalls dels quals ha estat movent i muntant des de la primerenca edat dels 7 anys. Va competir en salt fins 1,20m, majoritàriament amb cavalls joves, i ha estat treballant amb cavalls a Anglaterra, Alemanya i Portugal.  Al 2016 es va traslladar a Espanya on va entrar al món de la modalitat de resistència (raid) competint a nivell internacional per tot Europa fins i tot en carreres de categoria CEI ***. També ha estat entrenant, muntant i preparant els cavalls PRE en el clàssic estil espanyol “doma vaquera”. Parla castellà i anglès i treballa a Catalonia Horse Trails des de l’estiu de l’any 2020 com a Guia Eqüestre, principalment per a rutes llargues i ràpides tipus Endurance, però també per cuidar i entrenar els cavalls de ruta.

Anton

ANTON SERRA
Nascut a Catalunya, Antón és un apassionat de tots els animals en general. Va començar a muntar a cavall a una edat primerenca i va provar diferents disciplines. El català és la seva llengua materna, però també parla perfectament francès (matern) i castellà. És titulat en Comerç, Administració i finances d’empreses, i diplomat com a Tècnic Esportiu en Hípica de nivell I i II, el que li permet actuar tant de monitor com a guia eqüestre. Va tenir l’oportunitat de practicar la seva passió pels cavalls durant tota la seva vida i va començar a treballar professionalment en aquest sector fa uns sis anys com a ajudant a l’escola d’equitació i responsable dels campus eqüestres organitzats per l’empresa, combinant-ho amb la funció de guia en rutes de mitjana i curta distància.

Albert

ALBERT MOLA
Nascut a Barcelona, és el responsable del suport logístic durant les rutes a cavall incloent la cura dels cavalls i dels picnics dels clients. Parla català, castellà i anglès i té algunes nocions de francès. Té una relació molt especial amb els cavalls i li encanta la natura. Ha treballat en diferents centres eqüestres i ha realitzat cursos d’equitació de doma clàssica amb Beatriz Ferrer Salat, de doma natural amb Susanne Lenk, Lucie Rees i Leslie Desmond, Alimentació i Nutrició equina amb Marga Navarro i Maneig i Cria del Cavall Espanyol amb David Llobera, Yeguada la Resclosa. Treballa des de fa tres anys a Catalonia Horse Trails.

Karyn

Karyn LAURENCE – Guia eqüestre i monitora d’equitació.
Nascuda a Tarbes, França, Karyn viu a Espanya des de fa més de 30 anys. És la nostra guia francesa, però també parla anglès i castellà. La seva vida són els cavalls però és amant de la natura i l’aventura en general, i l’entusiasma trobar-se amb gent de tot el món. Munta a cavall des dels set anys i ha treballat en centres eqüestres d’Andalusia i de la Costa Brava, Girona, com a guia de turisme i de turisme eqüestre. Ha realitzat cursos de Tècnic eqüestre a Mont Marsan a França, a Alhaurín de la Torre, Màlaga i Benalmádena. Va realitzar diversos cursos sobre Horsemanship amb Michelle Peschk, Freddy Vermelein (Parelli) i Lucy Rees i de podologia equina amb Rafael Caparrós. La seva experiència com a guia amb Catalonia Horse Trails remunta a l’any 2015 i amb Cabacci Andalusia des del 2020.

Petra

PETRA AMBRUSTER – Guia eqüestre.
Nascuda a Hannover, Alemanya, Petra viu a Espanya des de fa més de 30 anys. És la nostra guia alemanya, però també parla anglès, francès, castellà i català. Amant dels cavalls, de la naturalesa i l’aventura, l’entusiasma trobar-se amb gent de tot el món. Ha treballat en centres eqüestres d’Eivissa, Barcelona i de la Costa Brava com a professora, guia i administradora. Ha realitzat cursos de Turisme eqüestre a França, a Le Temple de la Gironda. Té una especial experiència amb Catalonia Horse Trails a la ruta de la transhumància, acompanyant a cavall a més de 200 vaques des de la costa fins a les muntanyes de Pirineu. A partir d’aquesta temporada, Petra estarà encantada de guiar-vos a través el magnífic i sorprenent paisatge de l’Empordà a les rutes en estrella des de la Masia Can Grau o en els itineraris cap a les platges de la Costa Brava.

Carla

CARLA FONT – Guia eqüestre i professora d’equitació.
Des de molt petita, Carla ha estat immersa en el món dels cavalls. La seva disciplina preferida era la T.R.E.C. pels valors que suposen el respecte al cavall i el contacte amb la natura. Però els moments més divertits per a ella era a l’equitació d’exterior, fent rutes i gaudint de la natura. Va començar a treballar professionalment amb cavalls fa uns dos anys com a ajudant en una escola d’equitació. A poc a poc es va adonar que era capaç de transmetre els seus coneixements a tots aquells que volien aprendre i va començar a treballar com a monitora, el que ha estat fent durant els últims anys, combinant-ho amb rutes de mitjana i curta distància. És titulada com Tècnic Esportiu en Equitació de nivell II, el que li permet actuar tant de professora com a guia eqüestre. Parla perfectament el català, el castellà i l’anglès.