Vilafreser – Besalú – Vilafreser – Bahía de Rosas – Vilafreser

Catalunya al galop

26 Feb-2 Mar, 12-17 Mar, 8-13 Apr, 30 Apr-5 May, 20-25 May, 30 Sep-5 Oct, 14-19 Oct, 4-9 Nov

CATALUNYA AL GALOP

“Per genets amb experiència i en forma”

“5 dies / 4 nits – 170 km 5/7 hores x 4 dies a cavall”

Des de dimecres a la nit fins a mitja tarda de diumenge. Un cap de setmana llarg a cavall a l’interior de la Costa Brava. Quatre dies complets d’equitació i de naturalesa. Pels genets que volen alguna cosa més que turisme però sense arribar a la competició, proposem aquesta ruta on es munten de 5 a 7 hores diàries. Portant els cavalls a un ritme viu, la conseqüència és que la distància s’allarga cada dia, arribant puntualment fins a 40 km, i sumant en quatre dies fins a 150 km.

Es desenvolupa pels camins, planes i platges de l’Alt Empordà, amb galops “canter” més prolongats, combinat amb nits a Besalú i l’Escala, on es pot gaudir de la seva vida nocturna. Una altra novetat és que és una ruta que s’acaba diumenge.

DIA 1 BENVINGUTS A CAN GRAU

Arribada a Can Grau cap al tard: us rebrà l’equip de Catalonia Horse Trails. Després del sopar presentarem el programa del llarg cap de setmana. Parlarem de les característiques dels nostres cavalls angloàrabs i àrabs, aptes per a “resistència”. Tindrem l’oportunitat d’una xerrada individual per mirar de trobar el cavall ideal per a cada genet.

DIA 2 CAN GRAU - SANT MARTÍ D'EMPÚRIES

Començarem la nostra ruta baixant, aquesta vegada, al Baix Empordà. Tot i ser una zona pròspera, conserva la forma de vida rural i de llogaret tradicional. Els camins i les pistes no estan asfaltats, per la qual cosa és una combinació il·limitada de senders i pistes per explorar. Cada hora passem un altre bell poble, castell, església, arcs, túnels, antigues portes de fusta amb baldes de ferro forjat. Sortint de Sant Mori, farem el nostre pícnic diari en un bosc de roures, per seguir després el nostre camí cap al Golf de Roses. Envoltat de zones d’autèntica bellesa natural, Sant Martí d’Empúries és a prop de les famoses ruïnes, amb el mateix nom, de la primera ciutat grega de la Península Ibèrica i manté un equilibri perfecte entre terra i mar, entre els verds i grocs dels seus horts i el blau i or de les extenses platges de la vila i passat històric. Allà ens allotjarem a l’Hotel el Molí de l’Escala i soparem una bona i típica paella.

DIA 3 PLATJA DE ROSES - CAN GRAU

Avui és un dia agradable per muntar a cavall. El passeig de la platja ens espera, un munt de galops i trots abans d’arribar a Sant Pere Pescador. Un món pintoresc en una de les badies més belles de la Mediterrània, el Golf de Roses. Farem el pícnic al costat del llac de Valveralla i després ens dirigirem a Can Grau, final de la nostra ruta diària, on dutxarem els cavalls i els deixarem als seus amplis pàdocs per a un merescut descans.

DIA 4 A BESALÚ, VILA MEDIEVAL

Després d’esmorzar, prepararem els cavalls per deixar Can Grau a través de camins envoltats de bosc mediterrani. Entre senders de muntanya, trotarem per camps i praderies. Després arribarem al riu Fluvià. El pícnic es durà a terme als jardins de la Masia La Palma. Al nostre camí trobarem cases rurals i antigues esglésies, tot això envoltat d’oliveres i camps de cereal. Després creuarem Crespià, un petit poble envoltat de grans planes. Un cop a Besalú, passarem la nit a l’agradable Hotel La Martana.

DIA 5 BESALÚ – OLLERS – CAN GRAU

Besalú, un poble medieval emmurallat, antiga capital, situat entre dos rius. Les seves places amb terrasses per descansar i prendre alguna cosa, edificis amb pilars de pedra tallada i frescos i foscos carrerons, amb arcs i llindes que són una meravella. L’ambient d’aquest antic poble medieval és únic i el seu espectacular pont, una joia del romànic. Des de Besalú i per diferents camins, ens dirigirem a la preciosa ermita d’Espasens pel pícnic. Recorrerem pistes més muntanyoses aquest cop abans d’anar a Can Grau. Pel nostre camí, anirem per les Serres i Sant Mer.

Un agradable comiat abans de sortir a l’aeroport… Fins aviat amics!

Allotjament

Masia Can Grau Masia CanGrau
Hotel La Martana – La martana
Hotel La Palma www.masialapalma.com