Vilafreser (Masia Can Grau)

Discovery Costa Brava

4-9 Feb, 18-23 Feb, 11-16 Mar, 18-23 Mar, 24-29 Mar, 22-27 Apr, 6-11 May, 13-18 May, 10-15 June, 17-22 June, 24-27 June, 21-26 July, 28 July-2 Aug, 4-9 Aug, 11-16 Aug, 18-23 Aug, 25-30 Aug, 2-7 Sep, 9-14 Sep, 16-21 Sep, 7-12 Oct, 21-26 Oct, 11-16 Nov, 18-23 Nov

Discovery Costa Brava

“Ruta en estrella des de 2 fins a 6 dies muntant”

“6 dies / 6 nits – 4/6 hores x 4 dies a cavall”

(per a estades o dates diferents, gràcies per consultar-nos)

La Discovery és una ruta en estrella, amb sortida i arribada sempre al mateix lloc, cosa que implica no haver de canviar d’hotel tota la setmana. El nivell de munta, generalment és més permissiu, pot ser no tan exigent com en una ruta, encara que no per això és una ruta menys bella i interessant. La Discovery Costa Brava discorre pel magnífic Empordà, amb una increïble varietat i quantitat de paisatges, prats i boscos de roures, faigs i alzines, que t’acosten al cel especialment blau, que sembla que puguis tocar amb la mà.

DIA 1 BENVINGUDA A CAN GRAU

Al final de la tarda arribem a la granja eqüestre de Can Grau. Està situat a la comarca de l’Empordà, en plena natura, amagat de transeünts i curiosos. És una antiga Masia catalana convertida en casa rural amb més de dos-cents anys d’antiguitat i ara dissenyada pel turisme i l’equitació. Després del sopar explicarem el programa de la setmana i parlarem de les característiques dels nostres cavalls creuats d’espanyol i àrab, unint el millor de cada raça. Tindrem l´oportunitat d´una xerrada individualitzada per intentar trobar el cavall ideal per a cada genet.

DIA 2 CERVIÀ DE TER

Després d’un bon esmorzar, preparem els nostres cavalls amb l’ajuda i les recomanacions del nostre guia. Avui la ruta ens portarà fins a uns bonics boscos de pollancres i faigs, al costat del riu Ter. És tot un seguit de camps i boscos, creuant el poble de Medinyà per sota del seu castell on es poden apreciar vistes de la regió de Girona fins a les muntanyes de les Gavarres. Després d’un deliciós pícnic al costat del riu o en un espès bosc proper, tenim una agradable volta a Can Grau alternant petits camins amb immensos prats i espessos i variats boscos. Durant el trajecte creuem el poble de Cervià de Ter on podrem capgirar el Castell. En arribar, podrem gaudir d’uns moments de relax als jardins de Can Grau, o en companyia dels cavalls que pasturen als prats mateixos de la finca. Per sopar, Anne ens ha preparat un excel·lent menjar casolà a l’estil català.

DÍA 3 SANT MARTÍ D’EMPURIES

Després d’un generós esmorzar, ens preparem per anar amb els nostres cavalls a la platja, cosa que desitgem des del primer dia. Tenim un llarg dia d’aproximació, per gaudir a la sorra demà a primera hora. Aquesta nit els cavalls dormiran a una hípica al costat del mar. Baixem suaument per camins envoltats de prats, passant per Gaüses fins a Vilopriu i Palau Borrell, per fer el pícnic. A la tarda passem per Viladamat i Cinc Claus, alternant trots i algun galop. Sembla que els nostres cavalls oloren la brisa del mar, molt a prop ja del poble de l’Escala, per arribar fins a Sant Martí d’Empúries. Aquest bonic poble està situat al final de la platja on veiem l’Antic moll grec, del segle VI abans de Crist, i on, a pocs metres, deixarem els nostres cavalls en pàdocs habilitats a aquest efecte i tornarem amb cotxe a Can Grau.

DIA 4 LA PLATJA

Ens aixequem aviat per esmorzar i seguidament traslladar-nos fins on vam deixar els cavalls ahir a la tarda. Muntats, trotem al costat d’un rierol durant uns minuts fins arribar al mar, al principi de la badia de Roses. Seguirem al galop platja amunt, parant de tant en tant per entrar al mar, fins a gairebé mullar-nos els peus. Després d’uns vuit quilòmetres llargs de sorra daurada i mar escumós, tornem cap a l’interior, per, a través de camps de fruiters i arrossars, tornar en direcció a Can Sort. Continuem muntant, ara ja, entre boscos i rierols silenciosos i parem per dinar al costat del llac de Valveralla, que ens permet relaxar cavalls i genets. Retornem a la carena muntanyosa per arribar a Can Sort, on deixarem els cavalls aquesta nit per tornar amb cotxe fins a Can Grau.

DIA 5 VILAÜR - HIPÒDROM DE BÀSCARA – GALLINERS

Després de l’esmorzar i de preparar els cavalls, sortim de Can Sort pels senders de l’espès bosc mediterrani, seguint la carena muntanyosa, amb vistes espectaculars sobre l’encadenament harmoniós de selves i prats. Arribem al riu Fluvià, al costat del poble de Bàscara i el seu famós hipòdrom, on farem un bon galop. Després seguim entre oliveres i camps de cereals, passem masies i esglésies, i per últim un altre galop en amples camins pel bosc d’alzines i sureres, que ens porta fins a Galliners, on farem el pícnic. Arribem finalment a Can Grau passant pel petit poble de Vilamarí. Un cop els nostres cavalls estiguin dutxats i al prat, gaudirem d’un agradable moment junts amb una copa de cava per celebrar la nostra grata experiència en aquestes terres en companyia dels cavalls.

DIA 6 ADÉU AMICS

Esmorzar i sortida… Gràcies per la vostra visita! Esperem veure’ns aviat una altra vegada!

DIA OPCIONAL (1) RAVÒS DEL TERRI

Avui la nostra destinació és el poble de Ravós del Terri amb el seu bonic castell molt ben conservat. Creuem la “Serra” per un seguit de camps i boscos on es poden apreciar vistes de la regió nord de Girona, fins a les muntanyes del Pirineu, amb el seu coronament de neu. Després del pícnic, tornarem cap a la nostra finca per un suau camí envoltat de camps de labor i de masies. En arribar, podrem gaudir d’uns moments de relax als jardins de Can Grau, o en companyia dels cavalls que es prendran un merescut descans als prats de la finca.

DIA OPCIONAL (2) GAÜSES

Després d´un bon esmorzar, preparem els nostres cavalls. Avui la destinació serà la bonica ermita de Gaüses. Sortint de Can Grau en direcció al nord, passem per la riera de Can Maret i gaudim d’algun galop a les planes per finalment arribar al preciós poblet de Gaüses. Al turó i amb excel·lent vista a la badia de Roses, farem el pícnic al costat de l’ermita, antic vestigi de la històrica Espanya catòlic-romana. De tornada, seguint el riu Ter, tornarem fins a Can Grau, on la piscina i un bon sopar a base de productes locals ens esperen.

NOTA: Els itineraris descrits són una de les moltes possibilitats que ofereix el territori de l´Empordà. L’organització es reserva el dret de modificar-los segons la meteorologia i altres factors d’interès. El minitrail fins a la platja s’anul·la a l’estiu i/o coincidint amb dates assenyalades.

Allotjament

Masia Can Grau – Masia Can Grau

The Masia Can Grau, on ens allotjarem cada dia, és el centre logístic de Catalonia Horse Trails a la Costa Brava, com ho va ser Can Jou al passat, per a totes les rutes de la bonica comarca de l’Empordà. És una antiga masia catalana al límit sud del poblet de Vilafreser. Està restaurada amb gust i amb el màxim respecte al medi ambient tant pel que fan els materials com les solucions arquitectòniques i de confort. Està especialment pensada per a unes estades en harmonia amb la natura gaudint dels cavalls. Els podeu observar des de les terrasses i el jardí ja que pasturen tranquil·lament a amplis prats dels voltants. La casa rural, immersa en un paisatge de boscos i praderies, també disposa d’una agradable piscina i de precioses zones enjardinades per relaxar-se, però podem simplement gaudir del silenci i del paisatge en companyia dels nostres amics els cavalls en estat de semillibertat.
És realment un lloc molt especial per a genets!!