Vilafreser – Espinavessa – Besalú / Montagut – Beget – Espinavell – Camprodon

Pyrenees trail

21-28 Apr, 23-30 June, 15-22 Sep, 29 Sep-6 Oct

Pyrenees trail

“Per a bons genets aventurers amants de la muntanya i dels boscos”

“8 dies / 7 nits – 170 km – 4/6 hores x 6 dies a cavall”

Pujarem a 2.000 metres al massís del Costabona. Oblideu tot el que penseu sobre el que és muntar a la muntanya.

La ruta dels Contrabandistes especial edició allarga els dies a alta muntanya. Passejant a cavall a una de les regions més boniques de Catalunya, descobrirem a més peces molt simbòliques del romànic català. Aquesta imponent ruta va al cor de la regió, on la bandera vermella i groga amb les quatre barres vola orgullosament. Tindrem l’oportunitat de tastar diferents i deliciosos plats catalans i descobrir tres diferents paisatges: les fèrtils planes formades al costat del riu Fluvià, les càlides muntanyes de la Garrotxa, cobertes de boscos d’alzina, roure i faig i els poderosos pics dels Pirineus envoltats d’un mar de prats d’un verd intens, en doble sessió. Aquesta ruta és una barreja interessant, amb alguns galops, llargs trots i on també haurem de portar els nostres cavalls de tant en tant a peu. Per a genets que saben dosificar les muntures.

DIA 1 BENVINGUTS A CAN GRAU

A la tarda arribeu a Can Grau. Aquí coneixeu l’equip de Catalonia Horse Trails. Després del sopar us explicarem el programa de la setmana i les característiques dels nostres cavalls creuats d’andalús i d’àrab. Tindrem l´oportunitat d´una xerrada individual per mirar de trobar el cavall ideal per a cada genet.

DIA 2 LA PALMA I EL RIU FLUVIA

Després d´un copiós esmorzar, anem a buscar els nostres cavalls, els preparem i marxem de Can Grau. Farem un pícnic a prop de Galliners, on aprofitarem per conèixer-nos millor, per després seguir pels prats i boscos mediterranis fins a l’Hotel Masia La Palma, on deixarem descansar els nostres cavalls als pàdocs construïts a aquest efecte. Ens instal·larem a l’antiga masia convertida en un confortable hotel de turisme rural.

DIA 3 A BESALÚ

Els cims de l’Alta Garrotxa són al nostre voltant. L’aire té un punt d’olor d’herbes silvestres i fragàncies mediterrànies. Després d’uns llargs galops, farem un pícnic sota una immensa surera amb vistes al riu Fluvià a casa de Maria. A la distància podem admirar Besalú, ciutat medieval. La visitarem cap al tard: ciutat joia del romànic, amb el pont sobre els dos rius i passat jueu, i el seu antic barri gairebé intacte.

DIA 4 LA RUTA DELS CONTRABANDISTES

Després d’ensellar, baixem a la vall del riu Fluvià, el riu més llarg de la regió de Girona i seguint el torrent regalimant, passant les planes al galop, arribem a l’espectacular gola de Sant Aniol, a la confluència amb el riu Llierca. Això és el començament d´un camí històric entre França i Espanya. Parem pel pícnic al costat d’una piscina natural, sota el pont de Sadernes, un pont romànic impressionant, que ens convida a un refrescant bany després de dinar. Aquest espectacular escenari és l’entrada a la regió de l’Alta Garrotxa, un dels parcs naturals més bonics de la regió. Molt amunt a la muntanya, envoltats de roures enormes, deixem els cavalls i passem la nit a Besalú. Ens espera un hotel envoltat dels Jardins de la Martana- confortable i amb una impressionant biblioteca- i al costat del pont romànic. A la nit descobrirem la vida nocturna d´aquest poblet medieval.

DIA 5 BEGET

Al matí deixem el canó amb les seves formacions rocoses esculpides a cisell i pugem més a les muntanyes. Passem per Talaxa, un poble típic perdut de muntanya. Des d´aquí tenim vistes espectaculars al Costabona, la nostra meta d´aquest viatge, reina dels cims pirinencs d´aquesta zona, que podem veure a la distància. Després d’una caminada a la propera vall, gaudim d’un deliciós pícnic al costat d’un petit riu. Un lloc ideal per banyar-nos amb els cavalls. A la tarda arribem a Beget, un singular poble de muntanya, arraulit delicadament a l’escenari muntanyós. Aquest poble manté tot el seu encant original, famós per l’església romànica, l’original torre i la Madona negra, una joia de l’arquitectura romànica. El nostre hotel per aquesta nit és El Forn, que va ser el forn del poble i s’ha convertit ara en un hotel-restaurant molt conegut a la regió. Famós per la seva “nouvelle cuisine” dels plats locals i els seus vins de muntanya, fins i tot Richard Gere s’ha perdut per aquest poble.

DIA 6 CAMÍ DEL CIM MÉS ALTA

Avui, després d´un bon esmorzar, continuem el nostre viatge muntant entre boscos de faigs i prats plens de flors silvestres. Les finques locals són immenses construccions fetes per l’aristocràcia de la zona i comerciants del segle XVI. Un altre cop ens convida a l’arquitectura romànica catalana, present en arcs, portals, finestres i esglésies, per fotografiar. La nostra destinació és el poble d’Espinavell, un altre poble petit d’antics contrabandistes, inalterat pel pas del temps, a uns 5 km de la frontera francesa. Estem en un hotel de muntanya, gestionat familiarment, amb la impressionant presència del Costabona al fons. L’especialitat d’aquest restaurant és el deliciós vedella amb bolets i Civet de senglar, i la Ratafia, un licor fet a casa.

DIA 7 ON VOLEN LES ÀGUILES

Avui muntarem fins al pic de muntanya més alt del nostre viatge. Matinem per pujar una petita pista serpentejant al costat del riu. En breu deixem el camí, aquí hi ha prats amb flors d’altitud diminutes on gaudir d’uns bonics galops. Les vistes són immenses i imponents, amb la llum especial dels Pirineus. Passem ramats de vaques i cavalls salvatges, pasturant aquí durant l’estiu. Aquí a dalt és molt possible veure àguiles, voltors i grups d’isards i cabirols. Després de dies sencers muntant a la natura, és agradable arribar a Camprodon, un poble amb mercat i molta vida, afavorida per l’aristocràcia catalana al passat, mostra d’això és l’imponent Passeig Maristany. És una excel·lent oportunitat per anar de compres i visitar els bars locals on us serviran una bona xocolata a la tassa. L’hotel és al cor del poble i el restaurant és conegut per la seva bona taula.

DIA 8 ADÉU AMICS

Esmorzar i sortida… Esperem veure’ns aviat de nou! (o perquè no continuar per a una altra setmana de ruta a la platja?)

Allotjament

Masia Can Grau – Masia Can Grau
Hotel La Palma Masia La Palma – Hotel La Martana  La Martana
El Forn, Beget El Forn Beget
Can Planas, Espinavell Hostal el Quinta
Hotel Camprodon Hotel Camprodon

Can Grau, on ens vam allotjar el primer dia, és el centre logístic de Catalonia Horse Trails a la Costa Brava, com ho va ser Can Jou al passat, per a totes les rutes de la bonica comarca de l’Empordà. Els cavalls també viuen a Can Grau i els podeu observar des de la finestra de la vostra habitació… Pasten tranquil·lament en amplis prats dels voltants. La casa rural, immersa en un paisatge de boscos i praderies, disposa també d’una agradable piscina i de precioses zones enjardinades per relaxar-se, o simplement estar en companyia dels cavalls en estat de semillibertat. És realment un lloc molt especial per a genets!

Envoltat de les imponents muntanyes del Pirineu oriental Català, podreu trobar la darrera nit a Camprodon el lloc idíl·lic per a les vostres vacances o escapades, tant si us ve de gust calma i relaxació com si voleu gaudir de les diverses activitats que us ofereix aquesta Vall del Ripollès. L’Hotel Camprodon, punt de partida i arribada de la ruta, és un edifici antic, de típica arquitectura catalana, rehabilitat i restaurat amb totes les comoditats modernes. Posseeix un jardí romàntic preciós, unes àmplies terrasses orientades al sud, així com una piscina just davant del famós pont romànic del poble. Joan i Anna, els amos i els perfectes amfitrions, hi viuen i estaran encantats d’ajudar-vos a descobrir la cultura i les tradicions catalanes.