Vilafreser – Sant Martí d’Empúries – Vilafreser – Besalú – Vilafreser

Ruta d’Any Nou

NewYear 28 dec-4 Jan 2024, Thursday-Thursday, New Year 28 dec-4 Jan 2025 Saturday-Saturday

Ruta d'Any Nou a Masia Can Grau

8 dies / 7 nits – 4/6 hores X 6 dies a cavall

Vilafreser – Sant Martí d’Empúries – Vilafreser – Besalú – Vilafreser

“Una de les maneres més inoblidables d’acabar l’any”

Del 28 de desembre al 4 de gener, gaudeix de sis dies a cavall amb un deliciós sopar i divertida festa musical la nit del 31 al Masia Can Grau.

DIA 1 BENVINGUDA A MASIA CAN GRAU

Arribada a Can Grau, una casa d’hostes situada a la base del Pirineu, davant de la reserva natural i salvatge de les Illes Medes. Comptem amb trenta anys d’experiència en vacances a cavall: és el lloc ideal per començar l’any muntant a cavall i una forma original de descobrir la regió. Començarem gaudint d’un fantàstic sopar casolà i parlarem de les característiques especials dels nostres cavalls andalusos creuats amb àrabs, una combinació del millor de cada raça. Se us donarà una introducció al programa de la setmana amb l’oportunitat d’una conversa personal amb en Ramon, per així ajuntar cada genet amb el cavall indicat.

DIA 2 COMENÇA EL VIATGE

Després de l’esmorzar, una breu xerrada amb el nostre guia, i ensellar els cavalls, estem a punt per partir. Els cavalls estan frescos i gaudim de llargs galops per les pinedes de l’Alt Empordà. Cada hora passem per un altre bell poble, castell, església, arcs, túnels, velles portes de fusta amb baldes de ferro forjat… la bellesa de la maçoneria del passat. A mesura que avança la tarda, es percep la proximitat a la costa i finalment arribem al gran golf mediterrani de Roses. L’equip d’assistència ens està esperant i ha preparat tot el necessari per al descans dels nostres cavalls.

DIA 3 ANEM A LA PLATJA!

Després d’un començament primerenc, trotem amb els nostres cavalls durant un quilòmetre fins a la platja. La llarga corba de la badia de Roses s’estén davant nostre, interminable sorra daurada. L’oportunitat perfecta per a uns excel·lents galops a la platja. Després d’aquesta experiència, ens dirigim de nou cap a l’interior seguint el riu Fluvià, i passem per un santuari d’aus on podem veure esbarts d’aus migratòries. El terreny és pla amb nombrosos camps d’arròs i horts de presseguers, pereres i pomeres. ¡El ritme d’avui és animat! Continuem el nostre viatge de tornada a la masia eqüestre de Can Sort després del nostre pícnic diari en un bosc de roures perennes.

DIA 4 31 DE DESEMBRE: PER LA REGIÓ D'EMPORDÀ

Després d’un excel·lent esmorzar, tornem a ensellar i comencem a dirigir-nos cap a l’oest de tornada a Vilafreser. Tot i ser una zona pròspera, la comarca de l’Empordà encara conserva l’estil de vida tradicional rural i de llogaret. Els camins i pistes no han estat asfaltats ni s’ha tancat el camp, per la qual cosa hi ha una combinació il·limitada de camins per explorar. Després del passeig, ens trobarem amb tots els grups a Can Grau per gaudir d’un sopar increïblement especial per celebrar el darrer dia de l´any. Ens espera una festa animada amb música en viu i barra lliure per aquesta nit emotiva!

DIA 5 1 DE GENER: COMENÇA L'ANY A LA MUNTURA!

Probablement una de les millors maneres de començar un nou any! Després d’un esmorzar tardà, ens reunirem amb els nostres cavalls i tornarem a ensellar. Sortim de Vilafreser travessant un bosc d’alzines, acompanyats de l’aroma de farigola i romaní. El nostre destí avui és Besalú, poble medieval emmurallat. Aquesta antiga capital és una joia de l’arquitectura romànica ubicada entre dos rius. Recorrem molts quilòmetres al mig de la natura salvatge de la Garrotxa, a través de camps, prats oberts i boscos. El nostre hotel és davant de l’espectacular pont medieval i tindrem una mica de temps per passejar i absorbir l’atmosfera única d’aquest poble especial.

DIA 6 DE BESALÚ A L’EMPORDÀ

Des de Besalú ens dirigim directament cap al bosc i passem per sobre dels turons propers. Travessem un bosc de malesa típica de la Mediterrània, espès de matolls i sòl calcari. Es tracta d’una zona rocosa amb antigues construccions d’arquitectura rural tradicional com a refugis per a pastors i murs petits  de pedra. Fins al Fluvià, deixant els turons i cap a la plana, galopem a través d’oliveres i camps de blat. La nostra destinació és un petit hotel amb encant, una masia rural catalana restaurada, on gaudirem d’un deliciós sopar casolà.

DIA 7 CAMÍ A CASA

Després d’esmorzar, preparem els cavalls i sortim de l’hotel cap al sud pel paisatge mediterrani català, tot travessant els petits pobles de Galliners i Vilamarí. Gaudim d’unes vistes espectaculars sobre la plana costanera i els contraforts de l’Empordà. Travessant boscos de pins i roures, parem per descansar i fer el nostre pícnic diari. Per al darrer tram d’avui, un suau passeig fins arribar de tornada a Can Grau, on donarem una dutxa als nostres cavalls i gaudirem d’un deliciós sopar.

DIA 8 ADÉU AMICS

Esmorzar i sortida… Amics per sempre! Ens veiem l’any que ve!

Allotjament

Masia Can Grau www.masiacangrau.com
Can Sort www.cansort.com
Hotel Moli de l’escala  molidelescala.com
Hotel La Martana www.lamartana.com
Hotel Masia La Palma www.masialapalma.com